Cadeautip: Elke dag starten met wat inspiratie, weetjes of literatuur? Dan zijn deze kalenders ideaal voor jou!

Cadeautip: Elke dag starten met wat inspiratie, weetjes of literatuur? Dan zijn deze kalenders ideaal voor jou!

18 december 2021 0 Door Deugenieten

Elke dag is een nieuwe dag. En hoe kan je die beter beginnen dan met een leuk weetje, een vleugje literatuur of wat inspiratie. Eerder een kattenliefhebber of toch zin in een stukje Vlaamse geschiedenis? Dit zijn alvast de tips van en voor Deugenieten!

Inspiratiekalender 2022

We maken plannen, verheugen ons op dingen die we gaan doen en laten geen plek in onze agenda onbenut. We leven dan ook vaak in de toekomst. Maar als het afgelopen jaar ons iets geleerd heeft dan is het dat het hier en nu minstens even belangrijk zijn. We stellen ons dan ook vragen over hoe we doelbewuster kunnen leven, hoe we het beste kunnen omgaan met al die uiteenlopende meningen en hoe we het best voor onszelf kunnen zorgen als we thuiswerken.

In de Inspiratiekalender 2022 vind je de beste inzichten, opmerkelijkste wetenswaardigheden, mooiste wijsheden, tips en praktische oefeningen van wetenschappers, psychologen en bekende denkers en doeners. Terwijl je door de 365 pagina’s van de Inspiratiekalender bladert kom je erachter wat een vleugje inspiratie kan doen, elke dag weer.

De Roets 2022

Ook in 2022 laat De Roets je weer elke week markante mensen en historische verhalen uit onze contreien ontdekken of herontdekken. En of ze nu bekend of minder bekend zijn, ze zijn altijd historisch correct en pittig verteld.

Zo kom je onder meer te weten dat Gustaaf De Loor de eerste Vlaming is die de Vuelta won en dat hij ook meewerkte aan de landing van Apollo 11 op de maan. Wist je dat Matthias vanden Gheyn de Bach van de beiaard werd genoemd? Of dat Guido Cassiman – die van het trio Cassiman – de eerste was om Omroep Brabant te leiden? Ook op de vraag of Vlaamse ridders in die tijd al petanque speelden krijg je een antwoord.

Alle verhalen, en nog veel meer, lees je in De Roets 2022. Daarbovenop krijg je elke week verrassende weetjes, is er voldoende ruimte voor notities en zijn er voor quizfanaten heel wat historische puzzels.

De literaire kattenkalender 2022

Welk dier heeft ooit zoveel literaire complimenten gekregen als de kat? W.F. Hermans, Remco Campert, Midas Dekkers en Godfried Bomans zijn maar een paar van de vele schrijvers in binnen- en buitenland die zich graag omringen met katten en hun favoriete viervoeters een grote rol laten spelen in hun werk.

De literaire kattenkalender van Uitgeverij Cossee is dan ook al jaren een onmisbaar cadeau voor kattenliefhebbers en lezers. Ook in 2022 biedt de kalender elke week een prachtige foto van een kat en bezingen schrijvers en dichters de schoonheid, luiheid, brutaliteit, elegantie, nieuwsgierigheid, kortom de persoonlijkheid van de kat.

Iedere week een andere kat en een vleugje literatuur aan de muur? De literaire kattenkalender kan je aan iedereen cadeau doen, ook als je geen kattenliefhebber bent!

Lees ook: 5 reisboeken die je zin geven om de wereld te ontdekken

Volg ons op sociale media of contacteer ons