Dim’s, de smaakvolle dimsum van eigen bodem

Dim’s, de smaakvolle dimsum van eigen bodem

3 mei 2021 4 Door Deugenieten

Iedereen kent dimsum, die bekende gestoomde ravioli uit China. Maar ooit al van Dim’s gehoord? Met hun originele vullingrecepten zorgen ze voor een ware smaakexplosie op de Belgische markt.

Ben je net als Deugenieten ook zo’n lekkerbek? Onze eigen Vlaamse kost is natuurlijk overheerlijk maar we vinden het ook leuk om eens iets anders te eten. We vinden het dan ook heerlijk om te genieten van de wereldkeuken. ‘Verandering van spijs doet eten’, weet je wel?

Een van onze lievelingsgerechten uit de wereldkeuken is dimsum. Die heerlijke gestoomde Chinese hapjes kunnen er bij ons altijd wel in. We worden instant happy bij het zien van de typische stoommandjes met heerlijke hapjes. Bij ons worden dimsum vaak geserveerd als voorgerecht maar in de Chinese keuken worden ze genuttigd tijdens het ontbijt of de lunch.

Dimsum heruitgevonden

Wie zelf af en toe de gestoomde hapjes van bij het afhaalrestaurant of uit de supermarkt eet, weet dat het soms zoeken is naar een lekker gevulde ravioli met nieuwe smaak. Datzelfde probleem hadden ook Romain David en Martin Giard. Als fervente liefhebbers van de kleine ravioli schuimden ze de diepvriesafdelingen van alle Chinese supermarkten af op zoek naar nieuwe, verrassende smaken. Maar net als ons, kwamen ook zij telkens dezelfde smaken en ingrediënten tegen. En altijd ging het om import uit China. Beide heren namen dan maar zelf het heft in handen en kwamen met de gepimpte dimsum: Dim’s.

Romain David en Martin Giard zijn ervan overtuigd dat een vulling van een dimsum duizend en een ingrediënten kan bevatten. Martin, de gastronoom van de twee ondernemers, creëerde, samen met culinair consulent Alexandre Moormann, een aantal originele vullingrecepten met explosieve smaken, met oog voor de Aziatische traditie. Romain werkte tegelijkertijd samen met industrieel ingenieur Luc Humbel een businessplan uit en ging op zoek naar een manier om in grote hoeveelheden dimsum te produceren zonder aan kwaliteit in te boeten.

De heren gingen aan de slag met shumai, cilindervormige ravioli die open zijn aan de bovenkant. Bij deze dimsum wordt er meer vulling en minder deeg gebruikt en komen alle smaken mooi tot hun recht. Zo krijg je al vanaf de eerste hap de garantie op een verrassende smaakervaring.

Kleurrijk smakenpalet

Deugenieten was dan ook nieuwsgierig hoe lekker anders deze traditionele Chinese hapjes wel konden smaken. Omdat we niet kunnen kiezen besluiten we meteen alle soorten dimsum op de menukaart van Dim’s uit te proberen: dimsum met vlees, vis en veggie. Als bijgerecht bestellen we koolsla en edamame, de frisgroene sojabonen in de peul. Nog enkele sausjes erbij en het is uitkijken naar etenstijd!

Als we onze bestelling openmaken zien we dat de dimsum, de sauzen en de bijgerechten allemaal mooi verpakt zijn. De dimsum met vis zitten samen in een doosje, apart van de dimsum met vlees en veggie. Uiteraard niet in het traditioneel stoommandje maar met ietwat verbeelding doet het kartonnen doosje ons wel denken aan het traditionele mandje. Het kartonnen doosje is bovendien makkelijk om je maaltijd uit op te eten.

Bij het openen van het deksel ruiken we meteen de heerlijke geur van de Dim’s. Wat volgt is een prettig ogend kleurenpalet. De dimsum zijn één voor één uniek. De toppings zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn bovendien origineel en verrassend. Maar onze magen knorren dus willen we proeven. En het mag gezegd: één hap en je ervaart een ware smaakexplosie. De dimsum zijn een feest voor onze smaakpapillen en daar worden we erg blij van. Dankzij de verschillende sausjes kunnen we de dimsum nog meer op smaak brengen. Black Hoisin en Green Soy zijn klassiekers die bij iedereen in de smaak vallen. Sweet Chili zorgt met zijn licht pikante toets voor de zoetpikante smaak. Wie het al eens graag heet krijgt zal zeker fan zijn van Red Spicy.

Lekker lokaal

De Dim’s zijn mooi en erg lekker. Meer hoeft het niet te zijn om te genieten van een overheerlijke maaltijd. Het assortiment van Dim’s bestaat momenteel uit negen dimsum die permanent worden aangeboden. Af en toe worden ze aangevuld met specials. Het gaat dan om gewaagde recepten of samenwerkingen met namen die bij de Belgen in de smaak vallen. Zo worden je smaakpapillen steeds opnieuw verrast!

Naast mooi en lekker is Dim’s bovendien een lokaal product want ze worden in Brussel vervaardigd. Het productieatelier kan tot 50.000 Dim’s per dag maken. De dimsum worden meteen ingevroren, gestockeerd en naar de verschillende verkooppunten verzonden.

Momenteel staan Dim’s op de kaart van een aantal Brusselse restaurants. Je kan daar je bestelling ophalen of je laat ze makkelijk aan huis leveren via Uber Eats of Deliveroo. Binnenkort komt er ook een foodtruck die de Belgische markten zal aandoen. Zo krijgen liefhebbers de kans om een kant-en-klaar bord of diepgevroren bakje mee naar huis te nemen.

Krijg je spontaan het water in de mond, dan is Dim’s zeker iets voor jou! Neem eens een kijkje op dim-s.com. Wedden dat je spontaan gelukkig word bij het zien van al dat lekkers?

GIVEWAY – Wil je zelf de smaakexplosie van Dim’s ervaren? Win je Dim’s menu voor 2, af te halen bij Dim’s Ukkel of Dim’s Sint-Gillis.

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ookMaman Brigitte, een duivels lekkere rum ‘Made in Belgium’

Volg ons op sociale media of contacteer ons