Deep Bridge bewijst met ‘Robin Hood & Ik’ dat moderne sprookjes bestaan

Deep Bridge bewijst met ‘Robin Hood & Ik’ dat moderne sprookjes bestaan

11 oktober 2021 0 Door Deugenieten

Er was eens… ‘Robin Hood & Ik’, een modern sprookje over een volksheld, een broeder, een koning, een prinses en een stel slechteriken. Maar wie is de ‘Ik’ in het verhaal? Deep Bridge heeft het klassieke sprookje een modern jasje aangemeten en zorgt voor een wervelend spektakel dat geen minuut verveelt.

Na ‘Doornroosje’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’ weet musicalproducent Deep Bridge als geen ander hoe een instapmusical voor jonge kinderen, gezinnen en families er in deze tijd moet uitzien. En wie Stany Crets een beetje kent weet dat hij klassieke verhalen telkens een eigen twist geeft met veel humor en eigentijdse accenten. Het was dan ook met plezier uitkijken naar zijn bewerking van de avonturen van ‘Robin Hood’.

We kennen allemaal het klassieke verhaal van ‘Robin Hood’, de grote volksheld. Terwijl Koning Leeuwenhart een oorlog uitvecht in het Heilig Land, zwaait zijn door en door slechte broer de scepter over het land. Met de hulp van de Sheriff van Nottingham steelt hij van de arme mensen. Tot Robin er schoon genoeg van heeft en al het geld rooft om uit te delen aan de armen. Iets waar de Sheriff niet mee kan lachen. Als Marian, de dochter van Koning Leeuwenhart en dus het nichtje van Jan Zonder Land dan ook nog eens verliefd wordt op Robin is het hek helemaal van de dam.

Maar wat als Robin Hood niet bestaat? Wat als het hele verhaal verzonnen is? Die vraag stellen Robin Hood en de andere personages zich bij het begin van de musical. De sprookjes en hun helden bestaan namelijk enkel maar omdat we ze lezen en erin geloven.

Gelukkig is er Jessy, de ‘Ik’ uit ‘Robin Hood & Ik‘. Haar ouders tonen meer interesse in hun smartphone en tablet waardoor Jessy haar toevlucht zoekt in boeken. Gelukkig maar, want zo komen Robin en zijn vrienden helemaal tot leven en kunnen ze hun spannende avonturen keer op keer herbeleven. Maar altijd hetzelfde verhaal gaat op den duur wel natuurlijk ook vervelen. Terwijl ze samen met Jessy tegen de superslechteriken Jan Zonder Land en de Sheriffin van Nottingham strijden besluiten ze dan ook het verhaal een beetje aan te passen.

Met gigantisch veel gelaagdheid en dubbelzinnige humor is scenarist Stany Crets er weer in geslaagd een bijzondere anderhalfuur durende musical uit zijn mouw te schudden. ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck maakt als ‘Marian’ haar musicaldebuut. Het liefje van Robin Hood – een rol die glansrijk wordt gespeeld door Aaron De Veene – wordt onderweg gesteund door Broeder Tuck, een rol die MNM-dj én Ketnetwrapper Sander Gillis voor zijn rekening neemt. De hoofdcast bestaat verder uit Laurenz Hoorelbeke (Jan Zonder Land), Jasmine Jaspers (Sherrifin Van Nottingham) en Charlotte Suijs die de rol van Jessy speelt.

Met ‘Robin Hood & Ik’ debuteert Floris Devooght als regisseur en Helle Vanderheyden als choreografe. Ad Van Dijck zorgde voor de leuke muziek. En terwijl Elvira Van Bavinckhove de prachtige kostuums bij elkaar naaide zorgde Gert Botty voor de pruiken.

Met ‘Robin Hood & Ik’ is Deep Bridge er weer in geslaagd een hedendaagse en grappige twist te geven aan een echte klassieker. Met de typische Stany Crets-saus vol woordspelingen en dubbele bodems is ‘Robin Hood & Ik’ een superleuke musical boordevol actie, romantiek en humor waar iedereen van houdt.

‘Robin Hood & Ik’ speelt vanaf 23 oktober 2021 in Trixxo Theater Hasselt en vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen. Info en tickets voor deze voorstellingen vind je op deepbridge.be.

Lees ook: Stany Crets maakt experimentele versie van rockmusical ‘RENT’

Volg ons op sociale media of contacteer ons