De verborgen parels van Thailand

De verborgen parels van Thailand

27 januari 2020 0 Door Deugenieten

Thailand wordt gewaardeerd voor de pracht van haar tempels, de pure schoonheid van de stranden, haar verfijnde keuken en vriendelijke bevolking. Vorig jaar verwelkomde het land maar liefst 115.000 Belgen.

Met een oppervlakte van 513.000 km2, een kustlijn van 3.000 km lang en 77 provincies met tal van culturele en natuurlijke trekpleisters, blijft Thailand een van de favoriete reisbestemmingen van de Belgen.

Om de groeiende toeristenstroom in goede banen te leiden en over het ganse land te verdelen, moedigt Thailand al haar bezoekers aan om niet alleen de populaire en bekende sites te bezoeken, maar ook om de verborgen of minder bekende streken te verkennen.

Wat Arun or the Temple of Dawn, Bangkok

Niet ver van Bangkok, Chiang Mai, Phuket en Samui zijn er namelijk nog vele andere, minder bekende parels verstopt die een omweg zeker waard zijn.

In het noorden zijn de tijdloze en charmante steden, Lampang en Nan, met hun prachtige tempels omgeven door adembenemende bergen en rijstvelden.

Rice fields and terraces, Chiang Mai province

In het centrum maak je kennis met het roemrijk verleden door de overblijfselen van de paleizen en heiligdommen van Lopburi.

In het noordoosten, waar de Mekong rivier stroomt, vind je de provincies Loei en Ubon. Daar ontdek je prachtige natuur en prehistorische bezienswaardigheden.

Wat Phumin temple, Nan province

In het oosten geniet je op de eilanden van Trat van hemelse stranden. In Phatthalung, in het zuiden van Thailand, vind je dan weer tal van meren en moerassen met drijvende roze waterlelies. Nog in het zuiden bevindt zich aan de Andamanse Zee het eiland Trang, een vredig rustoord met helderblauwe wateren.

Ku Du Yai, Phang Nga province

Door deze minder bekende bestemmingen extra in de verf te zetten wil de Nationale Toeristische Dienst van Thailand voor een betere verdeling van de rijkdom, die door het toerisme verkregen wordt, zorgen.

Thailand trekt kaart van ecologisch toerisme

Gemeenschapstoerisme is een duurzame activiteit die onder andere bijdraagt aan de ontwikkeling van het platteland en de verbetering van de leefomstandigheden.

Naast de ondersteuning van de lokale gemeenschappen, neemt de toeristische dienst ook initiatieven voor het behoud van de natuur. Zo zijn kunststof en polystyreen vanaf nu verboden in bossen en zeeën.

Als bezoeker kan je je steentje bijdragen door deel te nemen aan ecologische activiteiten zoals het planten van bomen, het planten van jonge koralen of kunstmatige riffen op de zeebodem. Ecologisch toerisme is de toekomst!

Volg ons op sociale media of contacteer ons