De ultieme roadtrip langs de mooiste hotspots van Catalonië

De ultieme roadtrip langs de mooiste hotspots van Catalonië

11 februari 2021 0 Door Deugenieten

Iedereen kent Barcelona, het kloppende hart van Catalonië. Maar wist je dat er rondom die bruisende stad een aantal trekpleisters liggen die je minstens even hard zullen omverblazen? Om ze te ontdekken heb je maar één ding nodig: een auto! De #GrandTourCatalonia is een route die je langs de verborgen Catalaanse parels leidt. Benieuwd langs welke bijzondere plekken de route passeert?

De #GrandTourCatalonia start in, hoe kan het ook anders, bruisend Barcelona. Vervolgens volgt er een cirkelvormige route, met de klok mee, van ruim 2.000 kilometer lang. Kilometer na kilometer ontdek je de verscheidenheid die Catalonië te bieden heeft. De route kan op twee verschillende manieren beleefd worden. Zo is er de iconische route waar je op 13 dagen de hotspots van Catalonië passeert. Wil je Catalonië tot op het bot leren kennen? Dan is er de 5-delige route. Deze is opgedeeld in 5 stukken, die elk 5 tot 7 dagen duren. Begint het al te kriebelen om achter het stuur te kruipen? Fasten your seatbelts want wij doen de 5-delige route hieronder uit de doeken! 

Deel 1: Van Barcelona naar Tarragona (418km)

Eens uit het levendige Barcelona brengt de route je naar een mythisch berglandschap, omringd door velden vol graangewassen en prachtige wijngaarden. Je kan verschillende stops maken die je het mooiste uitzicht bieden. Daarbovenop passeer je ook tal van authentieke visserdorpjes en uiteindelijk kom je uit in Tarragona, het kleine zusje van Barcelona. 

Must-sees: Barcelona, Montserrat, Pendès region, Sitges, Tarragona en Costa Daurada.

Deel 2: Van Tarragona naar Lleida (420km)

Van Tarragona rijd je langs een opeenvolging van prachtige stranden en baaien. De schoonheid van de Middellandse Zee komt hier meer dan ooit tot zijn recht. Voor de kust vind je de olijfgaarden van Les Garrigues en de wijngaarden van Terra Alta, Priorat en Conca de Barbèra. Niet te missen zijn ook de monumentale bouwwerken van Miravet, Poblet en Montblanc.

Must-sees: Romeins Tarragona, Costa Daurada, Reus, Delta de l’Ebre Natural Park, Modernistische wijnkelders, Priorat regio, Siurana, Prades, het Koninklijk Klooster van Santa Maria de Poblet, Weg van de Cisterciënzer Route

Deel 3: Van Lleida naar La Seu d’Urgell (357km)

Tijdens dit stukje waan je je in de Catalaanse geschiedenis. Je wordt naar de meest idyllische uithoeken van Catalonië gevoerd. Lleida is een streek met enorme contrasten. Zo vind je er de mooiste boomgaarden maar ook de ruwste bergen van Catalonië.

Must-sees: Lleida (Oude kathedraal en tempelierskasteel van Gardeny), Mont-rebei kloof, Romaans erfgoed van de Vall de Boí, Val d’Aran, Aigüestortes en Estany de Sant Maurici National Park.

Deel 4: Van La Seu d’Urgell to Figueres (357km)

In dit gedeelte van de #GrandTourCatalonia maak je kennis met de meest spectaculaire landschappen van Catalaanse bodem. Vertrekken doe je aan de Cerdanya-vlakte, richting de heuvels van Garrotxa. De massieven van Pedraforca wijzen je de weg naar het eindpunt van de rit: Empordà. 

Must-sees: Pedraforca berg, charmante dorpjes in de Pyreneeën, Besalú, Dalí Theater-Museum, La Garrotxa Volcanic Zone Natural Park

Deel 5: Van Figueres naar Barcelona (525km)

Last but not least: tijdens de terugweg naar Barcelona worden letterlijk al je zintuigen verwend. Langs de kustpaden van de Costa Brava, in de straten van de middeleeuwse dorpen van Empordà, in de kleine restaurantjes in hartje Girona, of in een modernistisch gebouw van Antoni Gaudi. 

Must-sees: Dalí Theater-Museum, Cap de Creus Natural Park, Cadaqués en Portlligat, Middeleeuwse dorpjes, Girona (Joods kwartier en kathedraal) Barcelona, de kust van Maresme, Montseny Natural Park, Vic.

De perfecte voorbereiding

Begin je je #GrandTourCatalonia met een bezoek aan Barcelona dan zullen de volgende reisgidsen je alles vertellen wat je moet weten. ‘Wat & Hoe Reisgids – Barcelona‘ is een complete reisgids, met Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten, verrassende wandelingen en veel tips voor een leuk café, bar of restaurant. Wil je vlot de rekening vragen of een gesprekje aanknopen, dan is de ‘Wat & Hoe taalgids – Catalaans‘ de perfecte reisgezel. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. De ‘National Geographic Reisgids – Barcelona‘ neemt je aan de hand van sublieme fotografie mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden van de stad. Je ontdekt er bijzondere tapasbars, leert het modernisme kennen en volgt in de voetstappen van de jonge Picasso.

De Groene Reisgids – Barcelona en Catalonië‘ leidt je via zijn duidelijke sterrenquotering naar de beste toppers. Naast praktische informatie en tips voor activiteiten vind je er ook logeeradressen en eetgelegenheden voor elk budget. In ‘Trotter Catalonië‘ lees je het verhaal verhaal achter de klassieke trekpleisters. Daarnaast bevat deze handige gids tips om de verborgen parels te verkennen. In de reisgids vind je bovendien honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen.

Zin gekregen om te gaan roadtrippen in Catalonië? Meer informatie over de route vind je op deze website.

Lees ook: Montserrat, een oase van rust en bezinning

ReizenReizen
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars
Volg ons op sociale media of contacteer ons