De beste plekken om schildpadden te spotten in Thailand

De beste plekken om schildpadden te spotten in Thailand

21 mei 2021 0 Door Deugenieten

23 mei is het Wereld Schildpaddendag. Een dag waarop sinds 2002 jaarlijks wordt stilgestaan bij deze unieke diersoort. De schildpad is de oudste diersoort ter wereld en wordt bovendien met uitsterven bedreigd.

De schildpadden konden tijdens de coronacrisis dankzij een gebrek aan toerisme overal ter wereld in alle rust hun eitjes begraven en laten uitkomen, waardoor de schildpadden populatie enorm gestegen is. Zo ook in Thailand, een tropisch paradijs op aarde dankzij de prachtige natuur, uitgestrekte stranden en helderblauwe wateren. Thailand telt momenteel een recordaantal schildpadden en met het nieuwe gele reisadvies en de versoepelde quarantaineregels is nu het ideale moment om deze bijzondere dieren in het echt te spotten. Dit zijn ‘de beste plekken om schildpadden te spotten in Thailand‘.

Similan Eilanden

De pittoreske Similan Eilanden lijken rechtstreeks van een postkaart af te komen en behoren tot de mooiste duik- en snorkelplaatsen ter wereld. De eilanden vormen samen het Similan Islands National Park en zijn dus een beschermd gebied. In het kader van duurzaamheid zijn er geen accommodaties in de vorm van hotels aanwezig en kunnen bezoekers enkel verblijven op campings en in bungalows. Rondom de Similian Eilanden zijn er schildpadden in alle soorten en maten te spotten: van karetschildpadden tot groene schildpadden, en van lederschildpadden tot Olive Ridley zeeschildpadden. Tijdens een bezoek aan deze eilanden mag een duik- of snorkelactiviteit zeker niet ontbreken in het programma. De kristalblauwe zee zit namelijk boordevol kleurrijk koraalrif en bijzondere vissen.

Het schilpaddeneiland

Koh Tao betekent letterlijk ‘schildpaddeneiland’ in het Thais, dus dit gelijknamige eiland mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Er zijn hier niet alleen veel schildpadden te vinden, het eiland heeft ook nog eens dezelfde vorm als het dier: wie met een boot langs het eiland vaart zal het profiel van het bolvormige schild herkennen. Hier heeft het eiland zijn naam dan ook aan te danken. Deze parel in de Golf van Thailand biedt alles wat een bezoeker kan wensen: kristalhelder water, kleurrijk koraal, een rijke selectie aan tropische vissen en natuurlijk schildpadden. Ook mantaroggen en walvishaaien hebben van Koh Tao hun thuis gemaakt. Door alle rust had de karetschildpad dit jaar het strand op buureiland Koh Samui bijna helemaal voor zichzelf. De schildpadden konden er zo in alle rust hun duizenden eitjes leggen.

Op zoek naar ’s werelds grootste schildpad

In de Andamanse zee leeft een heel bijzondere schildpadsoort: de lederschildpad. De soort behoort tot de grootste en zwaarste schildpadden ter wereld. De schildpad kan maar liefst 2,4 meter lang worden en weegt gemiddeld 575 kg. Het is dan ook een heel bijzondere ervaring om het dier in real life te kunnen aanschouwen. Dit kan bijvoorbeeld vanaf Phuket, het grootste eiland van Thailand. Je kan hier een bezoek brengen aan het Thai Muang Turtle Sanctuary, waar schildpadden vanaf hun geboorte totdat ze acht maanden oud zijn begeleid worden.

Hebben we je overtuigd? 

Een geslaagde vakantie begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Daarom hebben we alvast een aantal reisgidsen uitgekozen zodat je je reis naar Thailand tot in de puntjes kan voorbereiden.

Lonely Planet’s Best of Thailand is je paspoort voor het meest relevante, actuele advies over wat je kan zien en overslaan, en welke verborgen ontdekkingen je te wachten staan. De nieuwe Lonely Planet Best of Thailand bevat up-to-date informatie. Zo werden alle bedrijven vóór publicatie opnieuw gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze na de COVID-19-uitbraak nog steeds open zijn. Kleurenkaarten, afbeeldingen en reisroutes helpen om je reis af te stemmen op je persoonlijke behoeften en interesses. Dankzij de insider-tips bespaar je tijd en geld en reis je als een local. Elke Lonely Planet staat boordevol essentiële informatie zoals openingstijden, telefoonnummers, websites, transittips, prijzen en eerlijke beoordelingen.

Wat & Hoe Stad & Streek Thailand bevat een Top 10 met alle hoogtepunten, gedetailleerde kaarten en verrassende wandelingen. Verder vind je er vele adressen waar je volgens insiders het beste kunt overnachten, eten, winkelen en uitgaan. Wat & Hoe Stad & Streek Thailand is praktisch in gebruik door een handige indeling en kleurgebruik, en biedt je alle informatie en tips over bezienswaardigheden om de massa voor te blijven.

Met de reisgids Capitool Thailand ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de elf verschillende streken die Thailand rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement, themavakanties en buitenactiviteiten.

De auteurs en fotografen van Insight Guide Thailand laten je op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit oude koninkrijk. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, de dichtbeboste bergstreken, witte zandstranden aan azuurblauwe zeeën, eeuwenoude monumenten en tapijten van groene rijstvelden; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Bangkok naar het Khoratplateau, en van Phuket naar de Nanvallei. Behalve al dit moois wacht je als reiziger bovenal de glimlach van de mensen, die nog lang in de herinnering zal blijven. De hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere ‘Boeddhabeelden’, ‘De Bergvolken’, Vollemaansfeesten’, ‘De onderwaterwereld’ en ‘Tempelkunst en Architectuur’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet.

Reizen naar Thailand

Goed nieuws voor wie niet kan wachten om schildpadden én de rest van Thailands hoogtepunten te bewonderen: vanaf 1 juli 2021 zijn gevaccineerde bezoekers die een negatief PCR-testresultaat hebben, vrijgesteld van quarantaine als zij in Phuket landen. Wel moeten ze ten minste 7 dagen in Phuket blijven voordat ze naar een andere provincie kunnen gaan. De niet-gevaccineerde bezoekers die een negatief PCR-testresultaat hebben, dienen 7 dagen (8 nachten) in quarantaine te gaan, op eigen kosten, in een gecertificeerd hotel. Reis je voor minder dan 45 dagen naar Thailand dan heb je geen visum nodig. Anders staat het toeristenvisum (TR) een verblijf van 60 dagen toe, dat met nog eens 30 dagen kan worden verlengd.

Lees ook: De verborgen parels van Thailand

Volg ons op sociale media of contacteer ons