De avonturen van Robin Hood krijgen een nieuwe dimensie in ‘Robin Hood & ik’

De avonturen van Robin Hood krijgen een nieuwe dimensie in ‘Robin Hood & ik’

8 mei 2020 2 Door Deugenieten

Op dit moment beheersen en beperken de coronamaatregelen nog grotendeels ons leven, maar toch is het goed om ook stilaan weer naar de toekomst te kijken. Naar het moment waarop we weer met z’n allen kunnen genieten van samenzijn met vrienden en familie, en we weer opnieuw – veilig – naar het theater kunnen. Want de échte magie, die beleef je samen, in het theater. 

Achter de schermen werd er door het team van Deep Bridge heel hard gewerkt aan de ontwikkeling van de shows voor volgend theaterseizoen: muziek werd gecomponeerd en scripts werden geschreven. En met resultaat, want vandaag kunnen we de opvolger van ‘Sneeuwwitje’ voorstellen. Vanaf februari kan je namelijk gaan kijken naar een volledig nieuwe versie van het bekende sprookje ‘Robin Hood’

Robin Hood & ik vertelt het verhaal van Robin Hood en zijn bende vrijbuiters. Terwijl Koning Leeuwenhart een oorlog uitvecht in het Heilig Land, zwaait zijn door en door slechte broer de scepter over het land. Met de hulp van de Sheriff van Nottingham steelt hij van de arme mensen. Tot Robin er schoon genoeg van heeft en al het geld rooft. Iets waar de Sheriff niet mee kan lachen. Als dan ook nog eens zijn nichtje Marianne verliefd wordt op Robin is het hek helemaal van de dam. Maar wat als Robin Hood niet bestaat? Wat als het hele verhaal verzonnen is?

In het najaar herneemt Deep Bridge de voorstellingen van ‘Sneeuwwitje’ met Maureen Vanherberghen in de hoofdrol, maar in het voorjaar van 2021 is het dus de beurt aan ‘Robin Hood & ik’. De producenten weten ondertussen goed hoe een instapmusical voor jonge kinderen, gezinnen en families er in deze tijd moet uitzien en zullen de avonturen van Robin Hood een nieuwe dimensie geven. Wie Deep Bridge, Stany Crets en de rest van het creatieve team een beetje kent, weet dat het verhaal van Robin Hood een eigen twist met humor en heel wat eigentijdse accenten gaat krijgen. 

Mart van den Hout zal opnieuw de regie verzorgen, Ad Van Dijk de muziek en Thalisa Mintiens de choreografie. De volledige cast wordt binnenkort bekendgemaakt, maar de populaire Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers zijn uiteraard terug van de partij. Welke rol dit komische duo deze keer voor hun rekening zal nemen houden we nog even voor ons, maar dat het publiek er zal van smullen, staat als een paal boven water.

De musical ‘Robin Hood & ik’ start vrijdag 26 februari 2021 in de Antwerpse Stadsschouwburg, met een feestelijke voorstelling op zondag 28 februari. Op 18 april kan je terecht in het Hasseltse Ethias Theater en op 24 april in de Gentse Capitole. Tickets voor ‘Robin Hood & ik’ kan je vanaf nu bestellen op deepbridge.be en door te klikken op onderstaande banner.

Deepbridge.be - Robin Hood
Volg ons op sociale media of contacteer ons