De 5 beste roadtrips om Duitsland op een totaal andere manier te ontdekken

De 5 beste roadtrips om Duitsland op een totaal andere manier te ontdekken

14 juli 2020 0 Door Deugenieten

Het heeft even geduurd voor we weer mochten reizen, maar nu is het tijd om al onze reisdromen waar te maken. Voor wie veilig met zijn eigen bubbel op ontdekking wil is een een roadtrip de ideale oplossing. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte in de natuur of net je conditie op de proef wilt stellen, of je wil gaan wegdromen bij een sprookjesachtig kasteel. In Duitsland kan het allemaal!

Fietsen langs de parels van de Baltische kust

Een meer dan 1000 kilometerlange fietsroute langs de Oostzee neemt je mee langs de parels van de Baltische kust. Zo fiets je van aan de Deense grens langs de UNESCO-steden Wismar en Stralsund, de elegante badplaats Heiligendamm en Rügen – het grootste eiland van Duitsland – tot aan de Poolse grens. Onderweg word je getrakteerd op mooie zandstranden, bijzondere kliffen en levendige kuststeden. Ook voor gezinnen met kinderen is dit een ideale fietstroute. 

Via de Alpen langs het beste van Duitsland

De Duitse Alpenroute is misschien wel de beste drive-in bioscoop die je je kunt inbeelden. Je vertrekt in Zuid-Beieren voor een 450 kilometerlange tocht door het indrukwekkende berglandschap tussen de Bodensee en de Königssee. Onderweg kom je hoge bergketens als de Zugspitze in Garmisch Partenkirchen tegen. Maar ook sprookjesachtige kastelen als Neuschwanstein en abdijen en kloosters zoals bijvoorbeeld het bekende Ettal Klooster zullen je verwonderen. Wie fit genoeg is kan de Alpenroute ook te voet of met de fiets afleggen.

Het beste panoramisch uitzicht over de bomen

De boomtoproute van de Saarlus is een ingenieuze constructie die zich meer dan een kilometer lang door de bomen slingert en eindigt op de spiraalvormige houten toren van meer dan 40 meter hoogte. Door de geleidelijke hellingsgraad is de site ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens. Bovenop de toren geniet je van een schitterend panoramisch uitzicht op de Saarlus, de bekendste meander van Duitsland. 

In de voetsporen van Goethe

De hoogste bergtop van het Harzgebergte, de Brockenberg, wist met zijn 1.141 meter heel wat beroemde Duitsers te fascineren. Zo waren onder meer de dichters Goethe en Heinrich Heine onder de indruk van de Harz. Die laatste wijdde zelfs een boek Journey to the Harz aan zijn omzwervingen. Verder staat de Harz ook bekend om zijn legendes zoals verhalen over de nacht van Walpurgis en de heksensabbat.

De meest fotogenieke natuur in Saksisch Zwitserland

Het sprookjesachtige landschap van Saksisch Zwitserland is een van de meest fotogenieke gebieden in Duitsland. Zo vind je op een van de bergen in het nationaal park tussen Dresden en de Tsjechische grens het imposante kasteel Königstein. Ook de brug van Bastei is een geliefde locatie bij fotografen, vooral bij het ochtendgloren. Het bijzondere natuurwonder verbindt een aantal markante rotsformaties en kijkt uit over de Elbe. Verder vind je in Saksisch Zwitserland de Malerweg, een van de mooiste wandelroutes van Duitsland.

Noordrijn-Westfalen voor cultuurliefhebbers

In Noordrijn-Westfalen brengen verschillende routes je langs bijzondere UNESCO-werelderfgoed locaties, historische oude stadscentra en moderne steden. Voor bierfanaten is er een speciale bierroute en voor avonturiers zijn er unieke natuur- en wildroutes.

Het beste van twee werelden: de wijnroute

Wie dacht dat je enkel in Frankrijk lekkere wijnen kan ontdekken moet dringend op roadtrip, of degustatietrip, naar Duitsland. Sinds 1935 ontdek je dankzij de Duitse wijnroute de lekkerste wijnen in de Pfalz. De route voert je vanaf de Duitse wijnpoort aan de Franse grens in Schweigen-Rechtenbach 85 kilometer noordwaarts tot aan Bockenheim. Dat je voldoende tijd moet voorzien om uitgebreid te deugenieten van de lokale wijnen spreekt voor zich.

Ben jij klaar om Duitsland te gaan ontdekken? We lezen er graag meer over in de comments.

Ontdek ook: Citytrippen in Hannover, de groenste stad van Duitsland

.
Volg ons op sociale media of contacteer ons