De 10 meest fotogenieke plaatsen in Wallonië

De 10 meest fotogenieke plaatsen in Wallonië

2 maart 2021 0 Door Deugenieten

Van prachtige natuur en idyllische dorpjes tot street art en architecturale pareltjes, je kan het allemaal vinden in Wallonië.

Reizen is herinneringen maken. Wanneer we op reis zijn hebben we steeds de drang om onze bestemming op beeld vast te leggen en te delen met onze vrienden. Omdat er bij onze landgenoten aan de andere kant van de taalgrens zo veel moois te ontdekken valt delen we, samen met Visit Wallonia, alvast de 10 meest fotogenieke plaatsen in Wallonië!

1. Het panorama van de Hérou

Het is een stevige wandeling om bovenop de rots van Le Hérou te geraken, maar de beloning is meer dan de moeite waard. Baan je een weg door een ruig en verwilderd gebied vol steile rotswanden en wildgroei en kijk uit over een prachtig uitgestrekte vallei. Beneden baant de Ourthe zich kronkelend een weg tussen de dicht beboste heuvels. What a view!

2. De Hangende Tuinen van Thuin

Toegegeven, echt hangen doen de Hangende Tuinen niet. Wél maken ze deel uit van de middeleeuwse stadsomwallingen van het pittoreske stadje Thuin en zijn ze bezaaid met unieke hedendaagse kunstwerken, waaronder werken van o.a. “Fluide”. De tuintjes vormen bijgevolg een wel erg opmerkelijk en uniek landschap en zijn ideaal voor een unieke wandeling over de heuvels van de stad. Niet te missen dus! 

3. De abdijruïnes van Villers-la-Ville

Bijna 900 jaar aan geschiedenis ligt verscholen in het hart van Waals-Brabant: de Abdij van Villers. De ruïnes van de voormalige cisterziënzerabdij zijn opmerkelijk goed bewaard en vormen een magische plek waar erfgoed en natuur hand in hand gaan. Voor de mooiste foto’s zorg je er dus best voor dat je beide aspecten in beeld brengt. 

4. De Hoge Venen

Voor één van de meest ongerepte stukjes natuur van de Ardennen moet je in de Hoge Venen zijn. De uitgestrekte landschappen worden doorkruist door houten vlonderpaden en zijn een waar speelterrein voor elke fotograaf.

Tip: Sta vroeg op en laat je betoveren door de vroege ochtendnevel die het landschap onderdompelt in een mystieke sfeer. 

5. Het Kasteel van Vêves

Het kasteel van Vêves lijkt recht uit het sprookje van Doornroosje te komen, maar staat gewoon binnen handbereik in Wallonië! Beter nog: het dorpje Celles, waar je dit kasteel terugvindt, behoort officieel tot de Mooiste Dorpen van Wallonië. Tijd om je eigen sprookje te beleven tijdens een unieke fotoshoot aan het kasteel.

Lees ook: ‘Bij ons in het Dorp’ – 50 Vlaamse dorpen waar je op zoek kan naar een stukje dorpsgeluk

6. Het dorpje Torgny

Over Mooiste Dorpen van Wallonië gesproken: Welkom in de Provence… euhm, in Torgny! Het meest zuidelijke dorpje van ons land bevindt zich in het microklimaat van de Gaume en is door zijn zachte klimaat ideaal voor wijnbouw. Dankzij zijn wijngaarden en de rustieke stenen huisjes met typische rode dakpannen wordt het meteen duidelijk waarom de stad ook wel eens de Belgische Provence genoemd wordt. 

 7. Dinant

Dinant is zonder twijfel een absolute topper voor de meest Instagramwaardige foto’s. De stad vol kleurrijke herenhuizen en met een fiere collegiale kerk is tegen een rots aangebouwd. Bovendien torent de citadel hier letterlijk en (figuurlijk) bovenuit. Reden genoeg om naar het stadje aan de Maas te trekken. De weerspiegeling in de rivier is trouwens een leuk extraatje voor je foto’s. 

8. Street Art in Charleroi

Het valt niet te ontkennen dat street art op steeds meer plekken in Wallonië – denk aan Bergen, Louvain-la-Neuve – een blikvanger wordt. Toch blijft Charleroi nog steeds het ultieme Walhalla voor kunst in het Belgische straatbeeld. De uniciteit van deze urban art forms levert samen met de ruwe schoonheid van de voormalige industriestad de meest bijzondere kiekjes op. 

9. Het Graf van de Reus

In Botassart vind je misschien wel het meest iconische panorama in heel Wallonië: Het Graf van de Reus. Dit stukje natuur wordt gevormd door een scherpe meander van de Semois en is één van de meest gefotografeerde locaties rondom Bouillon. Een echte klassieker voor de wandelliefhebbers die graag de prachtige groene kant van Wallonië willen ontdekken. 

10. Het station van Luik-Guillemins

Het witte station van de Spaanse architect Calatrava is niet enkel een van de meest indrukwekkende gebouwen in Luik, maar ook een van de mooiste stations van België. Met een blauwe lucht als achtergrond of helemaal verlicht by night, je camera zal op eender welk moment van de dag smullen van dit architecturale pareltje.

Weet je zelf nog leuke fotogenieke plekjes die volgens jou in het lijstje horen? Laat ze ons gerust weten in de comments!

Adembenemende gebouwen en vergezichten, verlaten plaatsen en ongerepte stukje natuur: Je kan ze allemaal vinden in Wallonië! Wil je nog meer leuke plekken in de omgeving ontdekken, neem Lannoo’s Autoboek – Nederland, België en Luxemburg onder de arm en trek er met je fototoestel op uit.

Lees ook: 10 leuke plekken die je moet gezien en gefotografeerd hebben

Volg ons op sociale media of contacteer ons