‘Charlie and the Chocolate Factory’, een musical om duimen en vingers af te likken

‘Charlie and the Chocolate Factory’, een musical om duimen en vingers af te likken

29 januari 2020 0 Door Deugenieten

Vanaf 16 december 2021 wordt de Antwerpse Stadsschouwburg omgetoverd tot Willy Wonka’s chocoladefabriek met een Vlaamse versie van de Broadway en West-End musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’.

Het verhaal van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ heeft de wereld al meer dan 50 jaar betoverd. Roald Dahl (Matilda, De Grote Vriendelijke Reus en De Reuzenperzik) publiceerde dit veelgeprezen boek in 1964. Zijn inspiratie voor het verhaal kwam toen hij zelf nog op school zat. Als leerling ontving hij vaak testpakketjes van de twee grootste chocoladefabrieken in Engeland in ruil voor zijn mening. Deze fabrieken deden zeer beschermend en mysterieus over hun recepten, want beiden hadden ervaring met het sturen van spionnen naar elkaars fabriek om deze te stelen.

Het boek werd voor een eerste keer verfilmd in 1971 met een onweerstaanbare Gene Wilder in de rol van Willy Wonka. In 2005 volgde de remake door Tim Burton met Johnny Depp in de hoofdrol. De nieuwe muziekscore van Marc Shaiman en Scott Wittman (Hairspray, Mary Poppins Returns), en een script van David Greig, maken van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ een musical om duimen en vingers van af te likken. De musical ging in première in London in 2013 en beleefde zijn Broadwaypremière in 2017. Leuk weetje: De musical is een eerbetoon aan de film uit 1971, met liedjes uit de film, waaronder ‘Candy Man’, ‘I’ve Got a Golden Ticket’, ‘Oompa Loompa Song’ en ’Pure Imagination’.

Het verhaal

https://youtu.be/HLAPwLvin2I

De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar alleen voor enkele gelukkigen die het Gouden Ticket in één van zijn chocoladerepen vinden. De arme Charlie Bucket en vier andere jonge winnaars gaan op een onvergetelijke reis in de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Op het einde van de dag heeft Willy Wonka een wel heel vreemd verzoek voor de kinderen.

Een tuin van chocolade, een leger eekhoorns en de eigenaardige Oompa-Loompas je moet het zelf zien voor je het kan geloven! ‘Charlie and the Chocolate Factory’ wordt een verrukkelijke musical boordevol zintuiglijke traktaties. Je zal er geen genoeg van krijgen!

Boek je gouden ticket

De Vlaamse versie van de musical ‘Charlie and the Chocolatefactory’ speelt vanaf 16 december 2021 in de Antwerpse Stadsschouwburg. Vanaf 5 februari 2020 kan je je Golden Tickets boeken op deepbridge.be en via de banner hieronder.

Deepbridge.be - Charlie and The Chocolate Factory
Volg ons op sociale media of contacteer ons