Capitool Reisgids Nederland: leidraad voor je Hollandse tripjes

Capitool Reisgids Nederland: leidraad voor je Hollandse tripjes

4 maart 2021 0 Door Deugenieten

Bruisende steden, kleurrijke bollenvelden en pittoreske molens, het zijn maar een paar van de dingen waar Nederland om bekendstaat. Dat er bij onze noorderburen heel wat te zien en te beleven valt, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar hoe ontdek je de leukste parels van Nederland?

Op Deugenieten.be namen we je al eerder mee op virtuele wandeling door Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld. We trokken op culturele ontdekkingsreis naar Noord-Brabant en lieten je zien dat Flevoland duidelijk anders is dan de rest. Nederland is natuurlijk het fietsland bij uitstek en heeft tal van mooie fiets- en wandelroutes.

Maar ook culinair weet Nederland ons te bekoren. De laatste jaren heeft de Nederlandse keuken namelijk een ongeziene ontwikkeling doorgemaakt. Als gevolg hiervan vind je bij onze noorderburen een stijgend aantal bekroonde restaurants. Verspreid over 5 culinaire topregio’s verleiden ze elk hun eigen smakelijke troeven. Wist je trouwens dat Nederland ook heel lekkere wijnen produceert? Zo vind je in Noord-Brabant minstens vijftien wijngaarden die elk hun eigen specifieke wijn produceren.

Het zal je dan ook niet verbazen dat we al eens graag een ‘bakkie koffie’ gaan drinken of een weekendje doorbrengen bij onze noorderburen. Een van onze favoriete gidsen bij het plannen van een trip naar Nederland is de Capitool Reisgids Nederland. We vinden er alle informatie die we nodig hebben voor verrassende uitstapjes en vakanties bij onze Hollandse vrienden.

Welkom in Nederland

Bij het openslaan van de reisgids word je meteen welkom gegeten met een overzicht van de parels van Nederland. Zo krijg je onmiddellijk zin om je te verdiepen in de vele tips, uitstapjes, leuke weetjes en achtergrondinformatie die de gids bevat.

Vervolgens krijg je een aantal reisroutes voorgesteld. Deze bieden afhankelijk van je beschikbare tijd – van een paar uur tot een paar dagen – een idee van wat je allemaal kan ontdekken. Wie met de fiets door Nederland wil trekken vindt er alvast voldoende inspiratie.

Na een mooi overzicht dat de veelzijdigheid van Nederland bespreekt volgt tenslotte nog een korte historische inleiding.

De ‘Capitool Reisgids Nederland’ verdeeld Nederland onder in 14 regio’s. Zo krijgen naast de 12 provincies ook Amsterdam en de Waddeneilanden een afzonderlijk hoofdstuk.

Amsterdam

Hoewel het parlement en de regering, net als de koning in Den Haag zetelen, is Amsterdam de hoofdstad van Nederland. Met meer dan 800.000 inwoners is het meteen ook de grootste stad van het land. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,5 miljoen toeristen de stad aan de Amstel en het IJ. Hierdoor is de stad trekpleister nummer één van Nederland. Het is dan ook niet meer dan normaal dat Amsterdam met de grootste aandacht in de gids gaat lopen.

Het uitgebreide hoofdstuk over Amsterdam is onderverdeeld in zes kleinere delen die elk een wijk van de historische grachtenstad behandelen. Per wijk krijg je een uitgebreid overzicht van de bezienswaardigheden zoals historische gebouwen en musea die je absoluut moet zien. Daarnaast krijg je een aantal tips over waar het leuk eten, drinken, winkelen, kortom (deu)genieten is. Natuurlijk mogen ook een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden niet ontbreken. Tot slot vind je per wijk gedetailleerde kaarten om je makkelijk te oriënteren. Handig is bovendien dat je voor elk adresje een prijsindicatie krijgt. Zo heb je meteen een idee hoever je reisbudget zal reiken.

TIP: Met de I amsterdam City Card ontdek je Amsterdam op een unieke manier. Je krijgt toegang tot alle grote highlights en meer dan 70 musea, openbaar vervoer, een rondvaart en fietsverhuur. Grote voordelen zijn dat je lange rijen overslaat, geld bespaart en exclusieve kortingen krijgt bij restaurants, attracties en concerten. Je kan de kaart bestellen door te klikken op onderstaande banner.

Lees ook: Ontdek STRAAT, het museum voor street art en graffiti in Amsterdam

Na het hoofdstuk over Amsterdam komen de provincies aan bod. Elk afzonderlijk hoofdstuk begint met een korte inleiding gevolgd door een duidelijke overzichtskaart. Vervolgens krijg je een overzicht van de vele bezienswaardigheden en een aantal leuke plekjes om te ontdekken.

Mooi en praktisch

De ‘Capitool Reisgids Nederland’ is niet alleen een praktische maar ook een mooie gids. Typisch voor de reisgidsen van Capitool is dat ze boordevol prachtige foto’s en illustraties staan. Zo worden de interieurs van een aantal must-sees, zoals de prachtige Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Joods Historisch Museum in Amsterdam, door middel van opengewerkte tekeningen getoond.

Hierdoor kan je Nederland als het ware vanuit je comfortabele zetel bekijken en begint je reis thuis bij het plannen. En dat is meteen een van de redenen waarom ‘Capitool Reisgids Nederland’ bij ons hoog staat aangeschreven. Je vindt er niet alleen volop inspiratie en tips maar ook duidelijke plattegronden, mooie foto’s en heldere illustraties waardoor je tijdens het plannen al volop kan genieten van wat er allemaal te beleven is bij onze noorderburen.

TIP: Ben je op zoek naar een leuk hotel om te overnachten? hotelspecials.be biedt al meer dan 15 jaar unieke specials en leuke aanbiedingen van hotels aan. Zo kan je er ‘Voordeel Specials‘ waarbij je naast een flinke korting ook een gratis ontbijt krijgt, ‘3=2 Specials‘ waarbij je drie nachten boekt voor de prijs van twee en ‘VIP Upgrade Specials‘ waarbij je een upgrade krijgt naar een luxueuzere kamer, boeken.

 

Haal deze’ Capitool Reisgids’ in huis en laat je verrassen door al het moois dat Nederland te bieden heeft. Je vindt de ‘Capitool Reisgids Nederland’ in de boekhandel of je kan hem makkelijk hier online bestellen.

Lees ook: Tom Waes neemt je mee naar de markantste plekjes in ‘Reizen Waes – Vlaanderen’

BoekenBoeken
Volg ons op sociale media of contacteer ons