Brussels Airlines gaat voor groei in West-Afrika en voegt 9de toestel toe aan haar intercontinentale vloot

Brussels Airlines gaat voor groei in West-Afrika en voegt 9de toestel toe aan haar intercontinentale vloot

22 november 2021 0 Door Deugenieten

Vanaf de zomer van 2022 zal Brussels Airlines de West-Afrikaanse stations Conakry en Ouagadougou heropenen en frequenties toevoegen op haar routes van Brussels Airport naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé. De Afrika-expert van de Lufthansa Group zal hiervoor een 9de A330 toevoegen aan haar intercontinentale vloot.

Nadat Brussels Airlines vorige week haar nieuwe look & feel voorstelde komt de luchtvaartmaatschappij met nieuw positief nieuws. Na de afbouw van haar intercontinentale vloot van 10 naar 8 toestellen in het kader van haar transformatieprogramma in 2020, ziet Brussels Airlines nu een opportuniteit om haar intercontinentaal aanbod opnieuw uit te breiden. Vanaf de zomer van 2022 zal een 9de A330 operationeel worden in de vloot van Brussels Airlines.

Met de extra capaciteit zal de Afrika-expert van de Lufthansa Group de West-Afrikaanse stations Conakry en Ouagadougou heropenen en frequenties toevoegen op haar routes van Brussels Airport naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.

Als onderdeel van de reorganisatie van het netwerk tijdens het transformatieplan Reboot Plus naar aanleiding van de COVID-19 crisis, heeft Brussels Airlines haar operaties naar Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) in 2020 stopgezet. De eerste doelstelling van het transformatieplan was om de kostenstructuur van het bedrijf structureel te verlagen tot een competitief niveau, om zo een duurzame toekomst voor Brussels Airlines te creëren. De maatschappij ziet nu een stijgende vraag in de markt, wat een opportuniteit creëert om haar aanwezigheid in West-Afrika opnieuw te versterken.

“We hebben altijd gezegd dat we voor groei zouden gaan van zodra de marktomstandigheden het toelaten,” zegt Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines. “Nu we een sterke vraag zien op de West-Afrikaanse markt, willen we de kans grijpen om te investeren in een uitbreiding van ons Afrikaanse netwerk. De toewijzing van dit vliegtuig aan Brussels Airlines is een duidelijk teken van het vertrouwen van Lufthansa in Brussels Airlines en bevestigt eens te meer onze positie als Afrika-expert binnen de Lufthansa Group.”

Het bijkomende A330 vliegtuig zal gebruikt worden om drie wekelijkse vluchten naar Conakry en Ouagadougou uit te voeren. Daarnaast zullen er ook extra vluchten naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé toegevoegd worden.

Extra werkgelegenheid

Het bijkomende intercontinentale vliegtuig creëert ook nieuwe jobs binnen de maatschappij. Brussels Airlines zal 50 cabinepersoneelsleden aanwerven, die de komende maanden in dienst zullen treden. Zoals beloofd tijdens de herstructurering, zal de Belgische werkgever de openstaande functies eerst aanbieden aan voormalige cabinepersoneelsleden die hun tijdelijk contract vorig jaar niet verlengd zagen als gevolg van de coronaviruscrisis. Voor de pilotengemeenschap van Brussels Airlines biedt het extra toestel perspectieven voor piloten op middellange afstand om door te stromen naar de langeafstandssector.

Lees ook: Brussels Airlines vliegt de toekomst tegemoet met een nieuw logo

Volg ons op sociale media of contacteer ons