Brussels Airlines en chef Tim Boury brengen Belgische topgastronomie op 10km hoogte

Brussels Airlines en chef Tim Boury brengen Belgische topgastronomie op 10km hoogte

23 december 2020 0 Door Deugenieten

In 2021 zet Brussels Airlines haar succesvolle culinaire samenwerking met de Belgische chef Tim Boury van Restaurant Boury in Roeselare voort. Gedurende 2021 zal Tim, Chef van het Jaar 2017, opnieuw gastronomische ervaringen creëren voor de Business Class klanten van Brussels Airlines op langeafstandsvluchten.

Omwille van de Covid-19 pandemie heeft Brussels Airlines dit jaar slechts een beperkt aantal vluchten uitgevoerd. Hierdoor was de Belgische luchtvaartmaaschappij niet in staat om haar Business Class gasten ten volle van de culinaire gerechten van Tim Boury te laten genieten.

Brussels Airlines en Tim Boury hebben dan ook besloten om hun krachten opnieuw te bundelen om een jaar lang Belgische gastronomische ervaringen te creëren op 10km hoogte. Daartoe zal Boury gedurende 2021 vier verschillende menu’s creëren voor de Business Class gasten van Brussels Airlines op intercontinentale vluchten.

Tim Boury is alvast verheugd om opnieuw met Brussels Airlines te kunnen samenwerken en kijkt ernaar uit om de Business Class-diners in 2021 nog beter te maken.

Belgian Star Chefs

Zoals altijd wanneer Brussels Airlines samenwerkt met Belgian Star Chefs voor haar in-flight menu’s, zal de chef met lokale en seizoensgebonden producten werken om de Belgische gastronomie te promoten.

Voor de eerste maanden van het jaar creëerde de chef een menu bestaande uit een aperohapje van Gougères Brokkeloud Roeselare kaas, een keuze uit brioche met gerookte paling en witlof of zacht gegaarde kalfslende met geconfijte tomaat en rucola als voorgerecht, gevolgd door drie keuzemogelijkheden voor het hoofdgerecht: Kalfswang met fondantaardappel, bloemkool en spruitjes of kabeljauw met pompoen, vadouvankruiden en wilde rijst of een vegetarische lasagne met pastinaak, knolselderij, aardpeer en eekhoorntjesbrood. Tim stelt een dessert voor op basis van witte chocolade , banaan en zwarte bessen.

Restaurant Boury

Samen met zijn vrouw Inge Waeles richtte Tim Boury in 2010 het restaurant Boury op in Roeselare. Het succesvolle duo, dat één jaar na de opening van hun restaurant reeds bekroond werd met een eerste Michelin ster, ontmoette elkaar in de keuken van Comme chez Soi, waar ze beiden aan het werk waren als Chef de partie. Later werd Tim de rechterhand en sous-chef van Sergio Herman in Oud Sluis en werkte Inge samen met chef Peter Goossens in Hof van Cleve. In 2016 verhuisde restaurant Boury naar een nieuwe locatie in Roeselare waar gasten nu ook kunnen overnachten in een van de gastenkamers. Na de verhuis werd Tim door Gault & Millau verkozen tot ‘Chef van het Jaar 2017’ en ontving het team een tweede Michelin ster.

Tijdens de twee restaurantsluitingen dit jaar heeft het team van Boury niet stilgezeten en de kans aangegrepen om twee nieuwe projecten te lanceren. Tijdens de lockdown in april lanceerden ze ‘Aburi‘, een take-away gastro sushi concept. Bij de heropening van het restaurant in juni werd ‘Aburi’ stopgezet om begin december opnieuw te worden opgestart tijdens de tweede lockdown. Dit keer niet in de vorm van een take-away service, maar in een pop-up store in Roeselare. Naast sushi bieden ze ook andere ‘Take Home’ gerechten aan. Toegankelijk, super smaakvol en met dezelfde topproducten als in het restaurant.

Lees ook: 7 inspirerende bestemmingen om in alle luxe te ontdekken

Volg ons op sociale media of contacteer ons