Bright Brussels neemt je mee op een reis vol licht door het rijke erfgoed van onze hoofdstad

Bright Brussels neemt je mee op een reis vol licht door het rijke erfgoed van onze hoofdstad

27 januari 2020 0 Door Deugenieten

Bright Brussels, Festival of Light is intussen een vaste afspraak in februari geworden. Na het succes van de voorbije edities, is er dit jaar een nieuw en origineel parcours. Als eerbetoon aan de kunstschilder Pieter Breugel komt er een indrukwekkende videomapping op de Hallepoort, het laatste restant van de tweede, middeleeuwse stadsomwalling rond Brussel.

Vorig jaar genoten meer dan 200.000 mensen van het prachtig verlichte Brussel. Dit jaar is het parcours van het festival aangepast en zijn er enkele belangrijke knooppunten van het openbaar vervoer in opgenomen. Op die manier kan je ontdekken hoe je onze hoofdstad te voet of op andere manieren kan ontdekken.

Gedurende vier dagen zullen opnieuw enkele wijken in Brussel meer dan ooit schitteren. Het gaat om de Hallepoort-, de Marollen-, de Zavel- en de Koningswijk. Bright Brussels, Festival of Light is de ideale gelegenheid om deze wijken te ontdekken of te herontdekken.

Niet minder dan 17 monumentale installaties waaronder lichtshows, videomapping en interactieve installaties nemen het hart van de hoofdstad in. De lichtspektakels zijn te bewonderen vanaf 13 februari, de vooravond van Sint-Valentijn.

Naast de vernieuwde route is er dit jaar ook een lichtparade met de fiets. In samenwerking met Pro Velo zullen 200 fietsers op donderdag 13 februari op het Koningsplein vertrekken voor een parade langs het parcours en zo de zachte mobiliteit promoten.

Praktische info

Data en uren: 13 tot 16/02/2019 van 19.00 tot 23.00

Bereikbaarheid: 

Metro: Hallepoort, Central station

Tram: Hallepoort

Bus: Hallepoort, Central station

Meer info op: bright.brussels

Foto’s Bright Brussels Festival 2019 ©visit.brussels – Eric Danhier en Jean-Paul Remy

Volg ons op sociale media of contacteer ons