Bouw de skyline van populaire wereldsteden na met Lego Architecture

Bouw de skyline van populaire wereldsteden na met Lego Architecture

6 januari 2022 2 Door Deugenieten

De Taj Mahal in India, de skyline van New York, Singapore, Tokyo, en iets dichterbij Londen en Parijs, het zijn absolute hoogtepunten die op de verlanglijst van iedere wereldreiziger staan. Helaas is reizen naar deze plekken momenteel niet echt voor de hand liggend. Gelukkig kunnen we ze thuis zelf nabouwen met de leuke Architecture bouwsets van Lego.

Speciaal voor liefhebbers van reizen, architectuur, cultuur, geschiedenis en design heeft Lego leuke sets ontwikkeld waarmee je thuis een aantal architecturale hoogstandjes kan bouwen. De Lego Architecture sets hebben een natuurgetrouw kleurschema en zijn nauwkeurig op schaal gemaakt voor een realistische weergave van de gebouwen en steden.

De Taj Mahal, een ode aan de eeuwige liefde

De Taj Mahal in Agra, India, moet zowat het meest bekende bouwwerk ter wereld zijn. Het beroemde marmeren mausoleum werd tussen 1632 en 1648 gebouwd door Shah Jahan als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal nadat ze stierf in het kraambed. Je kan dit symbool van eeuwige liefde zelf thuis nabouwen met de prachtig gedetailleerde Lego Architecture set. De set bevat alle authentieke details zoals de crypte met de tombes van Mumtaz en Shah Jahan, de centrale ruimte met 2 cenotafen, de iwans, de grote koepel en de 4 minaretten.

De skyline van Tokio

Een paar maanden terug konden we volop genieten van de olympische prestaties die geleverd werden in de hoofdstad van Japan. Het nabouwen van de skyline van Tokio mag je dan al geen medaille opleveren, het zal wel zorgen voor een mooi pronkstuk in huis. Met de Lego Architecture Tokyo bouwset haal je de kleurrijke levendigheid en bezienswaardigheden van de stad in huis: de Tokyo Skytree, de Tokiotoren, de Mode Gakuen Cocoon Tower, Tokyo Big Sight, het park Chidorigafuchi boordevol kersenbomen en de Shibuya Crossing. Zet ze allemaal op de bouwplaat en fleur je huis of je kantoor op met een echte eyecatcher.

Het Witte Huis

Het witte gebouw op 1600 Pennsylvania Avenue in Washington D.C. moet zowat het meest begeerde huis op aarde zijn. Het Witte Huis, of the White House zoals het gebouw officieel noemt, is dan ook al sinds 1800 de ambtswoning van de Amerikaanse president. De set bevat alle details van het neoklassieke gebouw. Zo kan je de ambtswoning, de westvleugel, de oostvleugel en de zuilenrijen plus de rozentuin en de Jacqueline Kennedy Garden perfect nabouwen. Bovendien kan je het model eenvoudig opdelen in drie gedeelten zodat je alle architectonische details van dichtbij kunt bewonderen.

De skyline van Singapore

Naast Tokio is Singapore absoluut één van de meest opwindende steden ter wereld. En met het Singapore Lego Architecture model heb je helemaal geen reispas nodig om in de ban van de stad te raken. Je kan het Marina Bay Sands, het OCBC Centre, One Raffles Place, de markt Lau Pa Sat, The Fullerton Hotel Singapore en Supertree Grove bij Gardens by the Bay gewoon bij je thuis nabouwen. Voeg daar nog een aantal elementen aan toe die de Singaporerivier en bomen voorstellen en je hebt één van de grootste, meest unieke Lego skylinemodellen tot nu toe.

Een ode aan Londen

Londen is al jarenlang één van de hipste steden ter wereld en lekker dichtbij. Wie ooit al op citytrip ging naar de Britse hoofdstad heeft er ongetwijfeld een bezoek gebracht aan the National Gallery, Nelson’s Column, the London Eye, Big Ben (the Elizabeth Tower) en Tower Bridge. Eén voor één architectonische pareltjes die je nu op schaal thuis kan nabouwen als absolute ode aan de stad aan de Theems. Hoogtepunt van deze London Architecture bouwset is zeker de Tower Bridge die open en dicht kan. Het water van de Theems wordt dan weer aangeduid met transparante tegeltjes op een bodemplaat. In het bijgesloten boekje vind je allerlei informatie over de ontwerper van de set, de architectuur en geschiedenis van de gebouwen, historische feiten over de stad en het architectonische erfgoed ervan.

Ohlala Paris

Of je Parijs nu omschrijft als de lichtstad, stad van de liefde of van de mode, het is en blijft één van de mooiste plekken ter wereld die niemand onberoerd laat. En of je nu kuiert langs de oevers van de Seine of slentert in de straatjes van Montmartre, overal word je omringd door prachtige architectuur. Een paar van die highlights kan je terugvinden in de Lego Architecture Paris set. Zo kan je zelf een aantal van de wereldberoemde bezienswaardigheden van Parijs waaronder de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, de Tour Montparnasse, het Grand Palais, de Eiffeltoren en het Louvre nabouwen. Parkgedeelten met gras en bomen en een decoratief naamplaatje maken het model helemaal magnifique!

New York, the city that never sleeps

New York City, de stad waarvan men zegt dat hij nooit slaapt, is misschien wel de meest boeiende en populairste stad ter wereld. Wie er ooit geweest is, heeft zeker vol verwondering naar de hemel gestaard om een glimp op te vangen van de torenhoge kantoorgebouwen. De Amerikaanse stad mag dan ook niet ontbreken in de Lego Architecture sets. De unieke New York City set bestaat uit het beroemde Flatiron Building, Chrysler Building, Empire State Building, One World Trade Center en het Vrijheidsbeeld. Bovendien is de set voorzien van een decoratief naamplaatje.

De Lego Architecture serie is een eerbetoon aan de wereld van de architectuur. Naast de vermelde sets kan je ook de skyline van Las VegasDubaiSan FranciscoVenetië en Shanghai in huis halen. Daarnaast zijn er ook sets van individuele gebouwen beschikbaar.

Lees ook: Reis rond de wereld in 11.695 stenen

 

SpeelgoedSpeelgoed
Volg ons op sociale media of contacteer ons