Baby walrus geboren in Pairi Daiza

Baby walrus geboren in Pairi Daiza

30 mei 2021 0 Door Deugenieten

De lente is in het land en dat valt te merken aan het aantal geboortes. Zo ook in Pairi Daiza. De beste dierentuin van Europa mocht een baby walrus verwelkomen!

Bij Pairi Daiza kunnen ze hun vreugde niet op. In de dierentuin werd zopas een prachtige mannelijke walrus geboren. De kleine walrus werd op natuurlijke wijze verwekt en geboren in het kader van een internationaal kweekprogramma voor deze diersoort. Het jong en moeder Tania stellen het allebei heel goed.

De verzorgers konden de baby walrus nog niet op de weegschaal zetten, maar Tim Bouts, dierenarts van Pairi Daiza, schat dat hij een zestigtal kilo weegt.

Voor Eric Domb, voorzitter en stichter van Pairi Daiza is het alvast een heuglijke dag: “Het is een grote dag voor dit samenwerkingsprogramma tussen dierenparken. De geboorte van dit dier, dat in de natuur met uitsterven bedreigd is, is het resultaat van een alliantie tussen drie verschillende dierentuinen. Iedereen zou op zijn eigen niveau dit soort concrete acties voor de biodiversiteit moeten ondernemen.”

Voorlopig blijft de baby met zijn mama nog even weg van bezoekers. De kleine walrus zal over enkele weken te zien zijn in het buitenbassin van de dierentuin.

Internationale samenwerking

Tania is een walrus van 17 jaar oud. Eind 2019 reisde Tania vanuit ‘L’Oceanogràfic’ in Valencia (Spanje) naar Tierpark und Tropen-Aquarium Hagenbeck (Hamburg, Duitsland) om er te paren met Odin, het enige mannetje in Europa dat in staat is om zich voort te planten. In december 2020 werden de eerste tekenen van een zwangerschap opgemerkt. De drie parken die deel uitmaken van dit kweekprogramma besloten daarop dat het tijd was voor Tania om naar Pairi Daiza te verhuizen, naar een verblijf dat aangepast is aan een baby walrus.

Samen met het jong dat op 22 mei geboren werd, het jonge mannetje Thor en de vrouwtjes Ninotska en Petrushka, leven er in Pairi Daiza nu 5 walrussen. Misschien zijn dat er binnenkort wel meer. Ninotska en Petrushka volgen namelijk hetzelfde parcours als Tania. Ze komen uit Valencia en zijn tijdelijk naar Hamburg verhuisd om er te paren met het mannetje Odin.

Lees ook: Maak kennis met Thor en Petruska, de nieuwe bewoners van Pairi Daiza

Foto’s: Benoît Bouchez/Pairi Daiza

Volg ons op sociale media of contacteer ons