Art & Food @The Bascule brengt gastronomie in kunstgalerieën

Art & Food @The Bascule brengt gastronomie in kunstgalerieën

24 september 2021 0 Door Deugenieten

Vandaag en morgen kan je in de Brusselse Espace Rivoli kennismaken met de levendigheid van hedendaagse kunstgalerieën en tegelijkertijd genieten van culinaire hoogstandjes.

Ooit was de opmerkelijke Espace Rivoli in de Brusselse Bascule-wijk een bont allegaartje van kleine winkeltjes. Vandaag de dag herbergt het gebouw met zijn opvallende arcades en unieke jaren ’70 stijl een vijftiental hedendaagse kunstgalerieën. Het is dan ook een belangrijk centrum voor hedendaagse kunst geworden.

Art & Food @The Bascule brengt een pak gastronomische kennis en de kunstwereld samen om ze te promoten, te stimuleren en in de kijker te zetten.

Tijdens het evenement worden er meerdere pop-upruimtes geopend waar activiteiten die kunst mixen met gastronomie plaatsvinden. Dit is mogelijk dankzij de deelname en aanwezigheid van een aantal lokale of regionale spelers: chef-koks die proeverijen aanbieden, hedendaagse kunstgalerieën die hun kunstenaars presenteren, workshops door kunst- of koksscholen voor kinderen, een tijdelijke boekenwinkel, een pop-uprestaurant, enz.

Koken is kunst en daarom zullen een aantal gastronomische vakmensen hun intrek nemen in de verschillende galerieën. Daar zullen ze een plek creëren waar ze gezamenlijk activiteiten voor het grote publiek organiseren en delen. De gastronomische toppers werken allemaal met verse, seizoensgebonden kwaliteitsproducten. Art & Food @The bascule wordt dan ook de ideale gelegenheid om de hedendaagse kunst te (her)ontdekken onder het genot van een hapje en een drankje.

Art & Food @The Bascule op 24 tot 25 september 2021 in de Rivoli Gallery, aan de rand van Ukkel en Elsene. Toegang is gratis, de degustaties zijn betalend. Meer info vind je op deze website.

Lees ook: Art festival ‘Let’s Get Out’ tovert Kasteel Ooidonk om tot kunstgalerij

Volg ons op sociale media of contacteer ons