Adaptieve Intelligentie: de sleutel om lichter te leven en slimmer te werken

Adaptieve Intelligentie: de sleutel om lichter te leven en slimmer te werken

19 februari 2021 0 Door Deugenieten

Adaptieve Intelligentie staat voor het vermogen je verstandig aan te passen aan veranderende omstandigheden en uitdagingen. Het boek ‘AQ: Adaptieve Intelligentie’ wil een leidraad zijn om op een duurzame manier lichter te leven en slimmer te werken.

Wie kent het niet: Van ’s ochtends beginnen hollen, kinderen naar school brengen, op tijd op je (virtuele) werkafspraak zijn en tussendoor ook nog wat dringende mailtjes beantwoorden. Tegelijkertijd komt je baas even om de hoek piepen om te zien of je wel aanwezig bent, want dat verslag blijft nu toch wel heel lang weg! Bovendien geeft hij langs zijn neus nog even mee dat je best die nieuwe opfrissingscursus kan volgen want je wil toch niet achterop raken tegenover je collega’s. Ondertussen probeert je partner, die als een kip zonder kop alle gangen van de supermarkt is doorgerend, je al vijf keer te bereiken om een antwoord te krijgen op die levensbelangrijke vraag: “Schat, wat eten we vandaag?” Wanneer je dan uitgeblust van je werk thuiskomt en de stress van de file probeert van je af te schudden, duiken er weer nieuwe problemen op: Kind ziek, partner wil vroeg eten en er ligt een stapel kleren die gestreken moet worden. Je zou van minder ongelukkig worden. Dringend tijd om iets te doen aan je AQ!

Slim aanpassen aan omstandigheden

Onze maatschappij versnelt en soms is het moeilijk dat tempo te volgen. We worden geconfronteerd met een overvloed aan prikkels, een verregaande digitalisering en almaar krachtigere veranderingen, zowel op ons werk als in de samenleving. Het intense werkritme en de hectische manier van leven vragen meer en meer energie en hebben negatieve effecten op ons lichaam, ons brein en onze levenskwaliteit. We ondermijnen ons energiepeil en vermogen om plezier te ervaren en successen te boeken.

Maar dat hoeft zo niet te zijn. In ‘AQ: Adaptieve intelligentie – Lichter leven, slimmer werken‘ geven Tim Vermeire en Rudi Francken antwoord op een cruciale en zeer relevante vraag: Hoe kan jij lichter leven en slimmer werken in dit nieuwe normaal? Dat kan dankzij AQ of Adaptieve Intelligentie: het vermogen je verstandig aan te passen aan veranderende omstandigheden en uitdagingen. AQ is dé kerncompetentie van de 21ste eeuw en helpt je om krachtdadig in het leven te staan, stabiel en tegelijk flexibel. Het zorgt voor een manier om veerkrachtig én met meer voldoening te leven, zowel op en naast het werk.

Aan de hand van verhelderende toelichting en concrete technieken om zelf aan de slag te gaan helpt ‘AQ: Adaptieve Intelligentie’ je om te evolueren: van vermoeidheid naar energie, van overvloed naar de essentie. Op die manier wil het boek je de weg naar meer levenskwaliteit tonen.

De 5 principes van AQ

Het boek ‘AQ: Adaptieve – intelligentieLichter leven, slimmer werken’ is erg overzichtelijk opgebouwd en bestaat uit 5 hoofdstukken. Elk hoofdstuk belicht één van de vijf principes van AQ: Energie, essentialisme, focus, balans, groeimindset. Deze principes zijn met elkaar verbonden en vormen op die manier een dynamisch, organisch geheel. Deze vijf principes worden telkens ontleed en uitgebreid besproken. Elk hoofdstuk heeft naast de makkelijk te begrijpen uitleg ook enkele voorbeelden en taken die we in het dagelijkse leven zelf kunnen toepassen.

Om het concreter te maken werd aan enkele bekende Vlamingen gevraagd wat zij over AQ weten en denken, en hoe zij proberen om zich aan te passen aan steeds veranderende omstandigheden. Zo kom je niet alleen te weten hoe zij omgaan met AQ maar doe je meteen inspiratie op over hoe je zelf AQ concreet kan toepassen in je eigen leven.

Wil je zelf aan de slag en je AQ een boost geven dan is dit verhelderende boek een aanrader! Je vindt het vanaf nu in de boekhandel of je kan het rustig online bestellen en laten thuisleveren.

Lees ook: Een goede mentale gezondheid gewenst in 2021!

BoekenBoeken
Volg ons op sociale media of contacteer ons