Actiefilm ‘The Protégé’ blijft boeiend tot het laatste schot

Actiefilm ‘The Protégé’ blijft boeiend tot het laatste schot

13 november 2021 0 Door Deugenieten

Anna werd als kind gered door de legendarische huurmoordenaar Moody en door hem opgeleid tot ’s werelds beste huurmoordenaar. Wanneer Moody vermoord wordt zint ze op wraak. Tegen haar zin moet ze terugkeren naar haar geboorteland waar ze verstrikt geraakt in een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Anna (Maggie Q) werd als klein meisje in de nasleep van een bloedbad in Da Nang, waar ze vier mannen vermoordde die haar hadden ontvoerd, gered door de legendarische huurmoordenaar Moody Dutton (Samuel L. Jackson). Moody nam haar onder zijn hoede en leerde haar alles over vertrouwen en overleven Door de jaren heen leidde hij haar op tot zijn opvolger en ’s werelds meest bekwame huurmoordenaar. Jarenlang reisden ze de wereld rond en voerden ze de meest spraakmakende huurmoorden uit.

Wanneer de kogels hen niet om de oren fluiten terwijl ze een of ander doelwit uitschakelen wonen de twee in Engeland. Terwijl de excentrieke Moody er in een typisch Engels kasteel woont runt Anna een onopvallende boekenwinkel In haar vrije tijd bakt ze graag cupcakes.

Kort nadat Anna en Moody de zoon van een Roemeense maffiabaas gijzelen en hem gebruiken als lokaas om zijn vader te vermoorden, wordt Moody op brutale wijze vermoord. Anna zint op wraak en moet tegen haar zin terugkeren naar haar geboorteland Vietnam. Daar raakt ze al snel verstrikt in een kat-en-muisspel met de mysterieuze en gevaarlijke Michael Rembrandt (Michael Keaton). Terwijl deze laatste een meer dan gezonde belangstelling voor Anna krijgt, dreigt hun ontmoeting uit te draaien op een dodelijke liefdesaffaire.

Nadat Samuel L. Jackson samen met Salma Hayek en Ryan Reynolds de kogels moest ontduiken in het vermakelijke ‘Hitman’s Wife’s Bodyguard‘ overkomt hem nu hetzelfde in ‘The Protégé’. Dit keer komt hij samen met de geweldige Maggie Q in de vuurlinie te staan en bewijst hij nog altijd één van de populairste en meest coole acteurs van deze tijd te zijn.

The Protégé‘ zelf bevat alle elementen die een goede en snelle actiefilm nodig heeft: een niet te ingewikkeld verhaal, een schatrijke slechterik, criminelen die er op los schieten en vechtscènes waarbij een normaal mens al lang zijn nek gebroken zou hebben. Maar terwijl de film dus redelijk voorspelbaar is weet hij toch verrassend genoeg uit de bus te komen en de spanning erin te houden. Al is het maar omdat je je afvraagt op welke geweldadige manier Anna en Rembrandt hun haat-liefdeverhouding nu weer gaan opfleuren. Kortom, een vermakelijke actieprent die tot het laatste schot blijft boeien.

De Amerikaanse actiethriller ‘The Protégé’ van Martin Campbell met in de hoofdrollen Michael Keaton, Maggie Q en Samuel L. Jackson is nu te zien in de bioscoop.

Lees ook: Russische superhelden beschermen de wereld tegen een nucleaire ramp in actiefilm ‘Guardians’

Volg ons op sociale media of contacteer ons