ABBA maakt langverwachte en revolutionaire comeback

ABBA maakt langverwachte en revolutionaire comeback

2 september 2021 2 Door Deugenieten

Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid, de vier leden van ABBA, maken een comeback met een nieuw album en een reeks revolutionaire optredens in een speciaal gebouwde muziektempel.

Fans over de hele wereld hebben er jarenlang over gespeculeerd en op gehoopt, en nu is het eindelijk zo ver. Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid van ABBA hebben aangekondigd dat ze een comeback maken. ABBA-fans kunnen zich verwachten aan een gloednieuw studioalbum en een revolutionair nieuw concert waarbij de band digitaal zal optreden met een 10-koppige liveband,

Met bijna 400 miljoen verkochte albums wereldwijd, 17 nummer 1-hits en meer dan 16 miljoen wekelijkse wereldwijde streams, is ABBA een van de meest succesvolle muziekacts aller tijden. Sinds hun doorbraak met ‘Waterloo’ in 1974, heeft ABBA’s muziek de harten van mensen over de hele wereld veroverd.

40 jaar na hun laatste studioalbum ‘The Visitors’ hebben de leden van ABBA een gloednieuw album opgenomen. ‘Voyage‘ werd opgenomen in Benny’s opnamestudio Riksmixningsverket in Stockholm en wordt op 5 november wereldwijd uitgebracht door Universal Music Group. De eerste twee nummers – ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’ – zijn al online beschikbaar.

Naast de tientallen ABBA-klassiekers zullen de nieuwe nummers te horen en te zien zijn tijdens de optredens van de band. Hiervoor werden speciaal digitale versies van de bandleden gemaakt. De zogenaamde ABBA-tars zijn gemaakt na weken en maanden van motion-capture en uitvoeringstechnieken met de vier bandleden en een 850-koppig team van Industrial Light & Magic. Het bedrijf dat werd opgericht door George Lucas zet hiermee zijn eerste stappen in de muziekindustrie.

Speciaal voor de optredens wordt een ultramoderne arena met een capaciteit van 3.000 mensen in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen gebouwd.

ABBA Voyage opent op 27 mei 2022 in de ABBA Arena. Tickets zijn te koop op abbavoyage.com.

Lees ook: Stel je ideale act samen en ga voor ‘douze points’ met het ‘Eurovision Song Contest bordspel’

Volg ons op sociale media of contacteer ons