3 keer zalig overnachten bij een Frans Château

3 keer zalig overnachten bij een Frans Château

11 mei 2021 0 Door Deugenieten

We staan in de startblokken om naar het buitenland te vertrekken en de lichten lijken nu echt op groen (of eigenlijk geel) te gaan staan. Wij selecteerden alvast drie unieke plekken bij kasteeleigenaren in Frankrijk voor een gegarandeerd beleveniswaardige zomervakantie.

We waren graag een paar dagen te gast geweest bij Martien Meiland op zijn mooie château in de buurt van porseleinstad Limoges. Helaas hebben de Meilandjes al een tijdje terug afscheid genomen van hun Franse paleisje en zitten ze terug in Nederland. Château Planckaert dan maar. Helaas zal Vlaanderens beroemdste wielrennersfamilie nog wel eventjes zoet zijn om hun kasteel om te toveren in een charmante chambre d’hôtes. Gelukkig zijn er in Frankrijk voldoende mooie kastelen te vinden waar je wel kan overnachten. Dit zijn alvast onze tips om 3 keer zalig te overnachten bij een Frans Château.

Château la Garangeoire dicht bij de Atlantische Oceaan

La Garangeoire ligt op 15 minuten van de oceaan en de uitgestrekte zandstranden van de Vendee. Het kasteelpark is maar liefst 200 hectare groot met bossen, glooiende heuvels en vijvers. Het domein beschikt over een eigen manege voor zowel beginnende als gevorderde paardenliefhebbers. Ook zijn er tal van paden voor fietsers en wandelaars. Watersporters kunnen zich uitleven op de meren van het domein tijdens een kayak- of waterfietstochtje. La Garangeoire staat bekend om de gezellige zomeravonden aan lange tafels in de tuin van het restaurant.

Chique château in Normandië met Engelse tuin

Een lange oprijlaan, een Engelse tuin en een prachtig kasteel uit de 18e eeuw: Welkom op Château de Martrangy waar luxe, natuur en geschiedenis samenkomen. De oude bijgebouwen zijn in in ere hersteld en worden gebruikt als gastenkamers. Het domein van 10 hectare ligt vlak bij de invasiestranden in Normandië.

Een Nederlands Bourgondische kasteelheer

Château de L’Epervière is een 16e eeuws kasteel en opende in 1968 haar landgoed voor kampeerders. Deze prachtige kasteelcamping ligt temidden van een groen park van 11 hectare in het zuiden van de Bourgogne, de plek van het goede leven. Deze regio staat namelijk bekend om de goede wijn en gastronomie. De gastvrije Nederlandse eigenaar Gert-Jan Engel vertelt zijn gasten alles over het Bourgondische leven. Bijvoorbeeld tijdens een wijnproeverij op het château. Het domein is gelegen in de buurt van de route du soleil en daarmee de ideale tussenstop wanneer je onderweg bent naar het zuiden.

TIP: Wie goed voorbereid de baan op wil, zal alle nodige informatie voor zijn roadtrip terugvinden in ‘Autoroutes Frankrijk’ van Capitool Reisgidsen. Je leest er alles over in ‘Verken Frankrijk en Italië op eigen tempo met de uitgestippelde autoroutes van Capitool Reisgidsen‘.

Deze unieke kasteeldomeinen zijn aangesloten Les Castels. De kasteeleigenaren stellen hun landgoed open voor kampeerders om zo het culturele erfgoed te beschermen. Een vakantie bij Les Castels gaat verder dan een kampeervakantie want je maakt tegelijkertijd kennis met een stukje Franse geschiedenis en je beleeft nog de authentieke Franse art de vivre. Meer informatie over deze unieke overnachtingsplekken vind je hier.

Lees ook: De naakte waarheid: Franse bestemmingen blootgelegd in unieke kunstwerken

Volg ons op sociale media of contacteer ons